Monday, October 31, 2011

Brunch : Kueh teow goreng

Selamat pagi Isnin - bagi yang bekerja diistilah 'monday mood'. Ya la masing-masing malas dan penat setelah 2 hari cuti penuh dengan aktiviti. Saya pun cam tu la .. lepas tu cam biasa la wake up pagi dah fikir nak breakfast/lunch apa hari ni kat ofis... kekadang tu dah jemu nak beli kat kafe area ofis tu, asyik menu sama je... rasa pun dah pasti la sama kan!!


Hari ni bawa bekal kueh teow goreng ... tak perlu lagi nak pening fikir nak makan apa bila sampai di ofis... emm memasak ni biasa la setiap orang ada selera masing2, memandangkan nak bawa bekal ke ofis saya goreng kueh teow kering la... kalau kueh teow goreng basah kena makan panas-panas baru sedap.

  
Hasil yang ada dalam peti ais:

[Kueh teow + ayam + chicken ball + taugeh + sawi + tomato + bawang putih + cili padi (kalau nak pedas) + sos cili + sos tiram + kicap + garam + gula]

Bila kita masak sendiri dah semestinya boleh oleh letak bahan2 ikut selera rasa apa yang kita nak... kalau nak pedas letak je cili padi ... kalau nak masin/manis tu pun kita boleh tentukan sendiri... sebenarnya masak sendiri ni ada kebaikan dan keburukannya!!! nak tau kenapa saya cakap cam tu... kalau kita masak sendiri ni kekadang tu terlalu ikut selera nak sedap kita letak macam2 lepas tu extra rasa dah semestinya tak jaga keburukan lebihan garam/guna etc... walau cam mana pun masak ilham sendiri ada keistimewaannya tersendiri!!! emmm jom brunch (breakfast + lunch)!!!

No comments: