Sarapan pagi ni masak mini pizza...sekali sekala tukar cara memasak...hakikatnya bahan-bahannya ada sama. Adakala tu bila kita olah bahan tersebut cara memasaknya sedikit sebanyak ada perbezaan dalam segi rasa dan persembahanya.
Untuk menyediakan mini pizza ini saya hanya guna roti paratha readymade sebagai dasar/kulit pizza. Intinya sausage dan bebola daging yang direbus dipotong dadu, telur, daun bawang/sup, bawang holland tomato dan chease.
Roti paratha dipotong ikut bentuk acuan kemudian diletak dalam acuan, letak bahan2 yang dipotong, kemudian masukkan telur yang dipukul dan akhir sekali letak chease. Bakar 20 minit kepanasan 180 darjah.
Mini pizza hidang mengikut selera masing-masing...ada yang suka makan cicah dengan sos dan mayonies, tapi saya lebih suka makan yang original cukup la dengan rasa chease. |
Mini pizza senang untuk dihidang jika dibandingkan dengan pizza biasa dimana ianya tak perlu nak potong |
Saya guna acuan kek ini untuk masak mini pizza...memang senang tidak melekat. |
No comments:
Post a Comment