Untuk minum petang hari ahad aku bancuh adunan kek batik - kerja menyediakan kuih / pembasuh mulut paling senang tak perlu aku nak mengukus atau membakar. Lagipun kek batik ni boleh simpan lama dalam peti ais kalau tak habis. Kebetulan adik nak balik ke tempat kursus jadi boleh la bekalkan untuk dia. Adunan kek batik ni aku buat sukatan sebungkus biskut marie + milo 2 cawan + 4 sudu besar serbuk koko + susu pekat 1/2 cawan + 3 sudu besar horlicks + 1 ketul buttercup + 2 cawan nestum + 3 biji telur + 1 sudu kecil essen vannila. Sedikit badam potong untuk dijadikan hiasan kat atas kek.
|
Adunan kek batik yang dah siap untuk disejuk beku |
|
Kurang menarik tekstur batik sebabnya kek batik belum cukup beku/keras aku dah potong. Tapi rasanya memang mengancam!!! |
No comments:
Post a Comment