Pertama kali masak sayur munggai ataupun ada juga yg panggil buah kelo. Pernah tengok orang masak...tapi makan tak pernah. Maka faham2 saja la masalah yang bakal saya hadapi bila Mr Right bawa balik munggai ni...sepatah je dia cakap sayur ni pun dah mahal sekarang. Alamak mesti kena masak la ni...maka saya memerlukan khidmat dia untuk masak, saya tanya sayur ni macamana nak bersihkan...kena kikis kulit atau buang kulit yang keras...saya biasa tengok yang sudah siap masak, proses membersih munggai ni tak tahu.. hahaha ada orang bermurah tenaga tolong potong sayur, eerrm dia belah munggai, saya tanya betul ke buat macam tu sebab saya tengok orang masak tak belah, katanya belah senang nak makan...ikut je la ya, tugas saya masak kari dan makan. Rupanya munggai ni ambil masa juga untuk empuk atau lembut...saya ingat macam bendi cepat lembut...
No comments:
Post a Comment