Kepada sesiapa yang tak kenal pucuk labu....ni la dia rupa pucuk labu (pumpkin), kita biasa makan labunya yang manis dan berkhasiat....sebaliknya daunnya pun sedap bila dimasak. |
Dalam perjalanan turun dari Awana Genting petang semalam singgah di Mini Culture...kat sini ada jual sayur segar dan tanaman hidroponik. Terpandang pucuk labu terus je aku capai memandangkan lama tak makan. Ada seorang pengunjung tak kenal pucuk labu...aku siap cakap sayur ni masak lemak putih sedap, kalau ada labu boleh campur.
Maka menu untuk makan malam tersenarai la pucuk labu masak lemak, ayam goreng berempah, ikan goreng dan ikan masin disertai budu dan ulam. Kami yang menikmati makan malam ni memang berselera dan masing2 membandingkan makan kat rumah lagi sedap dari makan di hotel walaupun hidangannya tak banyak. Perbezaan kepuasan dari segi makan ni biasanya bergantung kepada menu dalam hidangan...lagipun makan kat luar citarasa setiap orang berbeza.
No comments:
Post a Comment