Petang semalam masak sup ikan merah untuk hidangan kami makan malam, selain dari itu sambal terung dengan ikan bilis dan ikan goreng. Sup ikan merah memang sedap sebab ikan tu masih segar Mr Right beli di pasar... lagi pun sekali sekala tukar menu..biasanya ikan merah pilihan ramai masak kari.
|
Sup Ikan Merah...kami sapu bersih hidangan malam tadi...yang tinggal cuma sisa rempah dan kulit limau. Cara saya masak sup ikan ni ringkas je..saya tak nak ambil masa lama di dapur..balik kerja badan penat tau!!!, kita buat kerja cepat2 ya... blend bawang putih, bawang holand dan halia. Tumis bersama rempah 3 sekawan, masukkan air dan sedikit serebuk rempah kurma...serbuk rempah sup tak ada stok, masukkan ikan, karot, tomato dan rasakan dengan garam atau kuib...hidang dengan perahan limau nipis, daun sup dan bawang goreng. |
No comments:
Post a Comment